• Scheveningen - vv Noordwijk zaterdag 11 januari 2020 14.30 uur

8 jan 2020
  • Zaterdag wordt de competitie in de Tweede Divisie hervat en reist Noordwijk naar Scheveningen om daar de laatste tegenstander te ontmoeten waar dit seizoen nog niet tegen gespeeld is. Zowel Noordwijk als Scheveningen verbleven tijdens de winterstop in warmere oorden en zijn pas deze week teruggekeerd op Nederlandse bodem. Voor Scheveningen is het de laatste jaren een uitstapje naar Gran Canaria. Er werd daar geoefend tegen SC Feyenoord; de ambitieuze Hoofdklasser werd met 2-1 verslagen.

Hoewel Scheveningen op de ranglijst de veertiende positie inneemt en vier punten achterstand heeft op Noordwijk, zijn de resultaten in de laatste wedstrijden uitstekend: winst tegen Kozakken Boys en AFC. De matige positie op de ranglijst is vooral het gevolg van de slechte start die de Scheveningers kenden. Het belang van de wedstrijd mag duidelijk zijn. Als Noordwijk kans ziet om te winnen wordt de voorsprong in punten uitgebouwd tot zeven. Scheveningen zal andersom redeneren en voor ogen houden dat de achterstand tot een punt terug gebracht kan worden. Opvallend is het doelsaldo van de Houtrust bewoners: 17 goals voor. Noordwijk heeft ruim twee keer zoveel gescoord. Het aantal tegengoals is met 20 laag. Alleen Katwijk en HHC Hardenberg hebben minder goals tegen.

Scheveningen en Noordwijk troffen elkaar in competitieverband voor het laatst in het seizoen 2013-2014 in de Topklasse. Uit werd het 2-2, thuis verloor Noordwijk met 0-2. Zaterdag gaan we zien welke ploeg kans ziet na het verblijf in Spanje de competitie een goed vervolg te geven.

Leo Kruithof

Blikkie Vooruit - Thomas Reynaers onder andere over de wedstrijd tegen Scheveningen.