• Spakenburg countert effectief en laat Noordwijk puntloos

14 nov 2021
  • Op het welbekende sportpark De Westmaat moest Noordwijk aantreden tegen Spakenburg. De formatie van de nieuwe hoofdcoach De Graaf stond vooraf op de 17e positie van de Jack’s League en was erop gebrand om thuis de puntjes te pakken.

Noordwijk begon, hoewel in een laag tempo, goed aan de wedstrijd met veel balbezit. Het was echter Spakenburg met de meeste kansjes. Noordwijk kon slechts een grote kans noteren. Een kopbal van Wendt belandde in de handen van de Spakenburgse doelman. Het lukte Noordwijk niet om het compact spelende blauwe team uit elkaar te spelen. In de snelle omschakeling was kwam de bal vaak in de buurt van doelman Jansen. Het was uiteindelijk Floris van der Linden (die tot dat moment prima in bedwang kon worden gehouden door Teun Zeuu te hof) die de bal met het hoofd in de korte hoek kon koppen en de 1-0 liet aantekenen. Dit werd daarmee ook de rust stand.

In de tweede helft was het Noordwijk wat op zoek ging naar de gelijkmaker en daarna de mogelijke overwinning. Het baltempo ging omhoog en er was meer druk richting de goal van Spakenburg. Het resulteerde in een enkele kans en het leek er op dat de gelijkmaker dichterbij kwam. Het tegendeel bleek echter waar toen Spakenburg met een razendsnelle counter de bal voor het doel langs bij de ingevallen Lowie van Zundert kon krijgen. De spits schoot de bal hard in en liet Lars Jansen kansloos. Met de 2-0 ging de wedstrijd ook in het slot. Noordwijk bleef puntloos achter en moest de tegenstander feliciteren met de overwinning.

De volgende wedstrijd tegen Jong Sparta Rottersdam staat gepland op 20 november 2021. De wedstrijd zal om 14.3o uur aanvangen. Door de corona maatregelen wordt  zal er zonder publiek worden gespeeld.

Spakenburg - vv Noordwijk 2-0 (1-0)

• Floris van der Linden 1-0
    • Lowie van Zundert 2-0

De samenvatting van de wedstrijd Spakenburg - vv Noordwijk

Interview met Emiel Wendt

Volg ons ook op het YouTube vv Noordwijk kanaal.

Foto's: Pro Shots / Stanley Gontha