• Sportiviteit in het jeugdvoetbal Bollenstreek

  7 dec 2017
 • Jeugdvoetballers die in onze regio actief zijn, zullen elkaar in het vervolg, voor de wedstrijd begint, een hand geven. Dat hebben de gezamenlijke bollenstreekclubs met elkaar besloten. Op die manier wil men de sportiviteit en onderling respect bevorderen.

  Voordat de wedstrijd begint zullen de teams die tegen elkaar spelen een line up vormen, net zoals bij de eerste elftallen. Daarna mogen de teams elkaar een hand geven en een prettige wedstrijd wensen. Ook de scheidsrechter en diens assistenten worden bij het handenschudden betrokken.

  Na de wedstrijd zal dit opnieuw gebeuren en worden de tegenstander en de arbiters bedankt voor het duel.

  Zonder respect geen voetbal
  Daarnaast wordt er volgende week zaterdag (16 december) voor de wedstrijd Valken ’68 – DoCoS een spandoekframe onthult met daarop de tekst ‘Zonder respect geen voetbal’. De burgemeester van Katwijk, Cornelis Visser, zal het frame onthullen samen met de wethouder van sport.

  Het frame is een initiatief van de vijf club die de gemeente Katwijk rijk is. Het idee komt voort uit een normen- en waardenbeleid dat door de vijf verenigingen is opgesteld. Daarmee willen de clubs een veilig sportklimaat bieden voor alle leden van de voetbalverenigingen.