• TEC - Noordwijk zaterdag 21 september 2019 (18.00 uur)

18 sep 2019
  • Zaterdag reist Noordwijk af naar Tiel om daar de strijd aan te gaan met zondagclub TEC (Tielse Eendracht Combinatie). Noordwijk en TEC speelden nog nooit tegen elkaar. Een eerste kennismaking dus met de in 1924 opgerichte vereniging, met oranje en wit als clubkleuren, op het natuurgras van sportpark De Lok.

TEC was regelmatig in het nieuws de afgelopen seizoenen. Sportief gezien vanwege de degradatie in 2018 uit de Tweede Divisie, na nacompetitiewedstrijden tegen Scheveningen en de directe terugkeer naar de hoogste afdeling een jaar later, dankzij de 2e plaats in de Derde Divisie achter Jong Volendam. Een knappe prestatie!

Organisatorisch vanwege de aanstelling van voorzitter Robert Langenbach, niemand minder dan de voormalig directeur van ADO Den Haag. Ongeveer tegelijk met de aanstelling van Langenbach werd door een aantal nieuwe bestuursleden een ambitieus plan gepresenteerd om te komen tot profvoetbal in Tiel. Na fusies met lokale verenigingen en later FC Lienden zou een nieuwe profclub moeten ontstaan: FC Betuwe. Een nieuwe multifunctionele sportaccommodatie zou onderdak moeten bieden aan de nieuwe club. Vooralsnog lijken er (te?)veel hobbels te moeten worden genomen om tot realisatie te komen.

Ook de aanstelling van de nieuwe trainer dit seizoen was nieuws. De ook in onze regio bekende Arjan van der Laan kreeg de leiding over de selectie. Na een mooie prof carrière bij onder meer Sparta werd Van der Laan trainer van onder meer FC Lisse en anderhalf jaar lang van het Nederlands Vrouwenelftal. Van der Laan heeft in zijn selectie de beschikking over enkele oud profs van Brabantse clubs.

TEC begon de competitie voortvarend met twee overwinningen: uit bij Kozakken Boys en thuis tegen Jong Volendam. De laatste twee wedstrijden werden verloren: uit bij IJsselmeervogels en Jong Sparta. TEC zal er alles aan doen om de eerste kennismaking in hun voordeel af te sluiten. Hopelijk weet Noordwijk de punten mee te brengen uit het Betuwse Tiel.

Leo Kruithof