• Voorbeschouwing ASWH - Noordwijk ​​zaterdag 12 september 2020 15.00 uur

9 sep 2020
  • Zaterdag reizen we naar ASWH voor de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. Dat ‘we’ is zeer betrekkelijk, want er mogen geen andere toeschouwers als ASWH leden de wedstrijd bezoeken. Iets waar we dit seizoen meerdere keren mee te maken zullen krijgen. Dat betekent dat onze jongens de punten moeten zien te behalen zonder aanmoedigingen vanaf de kant. We zijn benieuwd of de afwezigheid van eigen supporters van invloed zal zijn op de prestaties.

De wedstrijd tegen AFC leverde achteraf gezien een enigszins teleurstellend resultaat op gezien het wedstrijdverloop, maar maakte wel duidelijk dat we, met een behoorlijk vernieuwde selectie, goed partij kunnen bieden aan ook de (waarschijnlijk) sterkere tegenstanders in de Tweede Divisie. En dat is na de competitieouverture goed om te zien. Hopelijk krijgt het een vervolg tegen ASWH. Een tegenstander die sterker lijkt als vorig seizoen toen de competitie afgesloten werd met een laatste plaats. ASWH verloor de eerste wedstrijd nipt (met tien man) bij Kozakken Boys en de oefencampagne liet ook goede resultaten zien, voor wat dat waard is. Volgens Rogier Veenstra (trainer ASWH) neemt de ploeg de ervaring van vorig seizoen mee, is de ploeg fitter en minder naïef. We zullen zien. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 0-0.

Leo Kruithof