• Voorbeschouwing Noordwijk - ACV​​ zaterdag 17 februari 2024

• Noordwijk is komende zaterdag gastheer voor de Asser Christelijke Voetbalvereniging (ACV), opgericht in 1939 vanuit de Gereformeerde Knapenvereniging. De Assenaren maken dit seizoen hun debuut in de 2e Divisie en doen dat niet onverdienstelijk. Op de ranglijst wordt een mooie 6e plaats ingenomen met maar liefst 9 punten meer als Noordwijk. Vanwege deze stand kan de rest van de competitie verder zonder zorgen gespeeld worden, een verlenging van het 2eDivisie-schap is zeker. Dat geldt waarschijnlijk ook wel voor Noordwijk, maar het gat met een veilige plaats op de ranglijst is voor de hekkensluiters nog niet onoverbrugbaar. Een aantal overwinningen voor onze jongens zou zeer welkom zijn om te stijgen naar het linkerrijtje op de ranglijst. Na de mooie zege in hondenweer in Amsterdam tegen AFC zou het mooi zijn om thuis weer eens drie punten te behalen. Dat hebben we dit seizoen nog maar één keer meegemaakt, eind september tegen HHC Hardenberg. De wedstrijd tegen ACV in Assen leverde in september een 1-1 gelijkspel op, waar Noordwijk had moeten winnen. Kansen werden niet benut, zelfs een strafschop deed het net niet bollen.

Ondanks dat ACV en Noordwijk ongeveer van dezelfde leeftijd zijn en beide een behoorlijke staat van dienst hebben opgebouwd, speelden de clubs in competitieverband slechts 7 keer eerder tegen elkaar. Het seizoen 1987-1988 was het laatste seizoen. Oudere Noordwijkers en Assenaren herinneren zich ongetwijfeld de wedstrijden om het kampioenschap zaterdagvoetbal tussen beide ploegen als kampioenen van de 1e Klasse. Zowel in 1977-1978 als in 1979-1980 moest er een beslissingswedstrijd (beide keren bij VVOG in Harderwijk) aan te pas komen om de kampioen te bepalen. In 1978 werd het ACV, in 1980 Noordwijk.

Veel plezier gewenst bij de hernieuwde kennismaking.

Leo Kruithof