• Voorbeschouwing Noordwijk – Kozakken Boys​​ (30 maart 2024)

• Noordwijk ontvangt op deze Stille Zaterdag het Werkendamse Kozakken Boys. Hoewel er voor Noordwijk zo goed als zeker geen nacompetitiegevaar meer dreigt, zou een driepunter zo vlak voor Pasen lekker zijn. Kozakken Boys zal daar niet aan mee willen werken, want de ploeg van trainer Grünholz zit nog volop in de problemen.

Na de twee moeizame laatste seizoenen voor Kozakken Boys, met zelfs nacompetitie voor degradatie in 2022 en het nipt ontlopen daarvan in 2023, zal Kozakken Boys ongetwijfeld aan de competitie van dit seizoen zijn begonnen met ambities om nu niet in gevaar te komen. Helaas voor de Werkendammers is dat zeker nog wel het geval. Gevreesd moet worden dat Scheveningen, Excelsior M., FC Lisse en de Werkendammers met z’n vieren gaan uitmaken welke ploeg rechtstreeks degradeert en welke twee ploegen de nacompetitie in gaan, met de periodekampioenen van de Derde Divisie.

Om te pogen het tij te keren schuwt men rigoureuze maatregelen niet in Werkendam. Al in september werd na 5 wedstrijden waaruit 1 punt gehaald werd trainer Scott Calderwood ontslagen. Enkele weken later werd ex Quick Boys trainer Edwin Grünholz aangesteld als vervanger. In het najaar leidden de slechte resultaten tot onrust binnen de vereniging.

Ook de selectie onderging een behoorlijke metamorfose. In de winterstop vertrokken enkele spelers, diverse nieuwe werden aangetrokken, waarvan Raily Ignacio en Raïes Roshanali (na zijn avontuur bij TEC) de bekendste zijn. Die nieuwe impulsen in de selectie leidden na de winterstop tot 2x winst, 2x een gelijkspel en 5 nederlagen. Het zal Kozakken Boys er alles aangelegen zijn in en tegen Noordwijk een goed resultaat te behalen. Elk punt kan er aan bijdragen dat ook volgend seizoen in de 2e Divisie wordt gevoetbald.

De wedstrijd in Werkendam werd eind oktober met 3-1 door Noordwijk gewonnen na een ijzersterke 2e helft. Van de 6x dat beide ploegen elkaar in de 2e Divisie troffen, won Noordwijk er vier en verloor er twee. Die twee nederlagen werden wel aan de Duinwetering geleden. Laten we hopen op een mooie wedstrijd met dit keer een gunstig resultaat voor onze jongens.

Leo Kruithof