• Voorbeschouwing Quick Boys – Noordwijk 24 augustus 2019

  21 aug 2019
 • Na enkele voetballoze weken en de voorbereidingsperiode gaat zaterdag het voetbalseizoen 2019-2020 echt van start. Het gaat weer ergens om. Noordwijk en Quick Boys debuteren op het niveau van de Tweede Divisie. Hoe zal het seizoen gaan verlopen?

  Zowel Noordwijk als Quick Boys zijn trots en blij dat er weer op het hoogste niveau gevoetbald mag worden. In diverse voorbeschouwingen op het seizoen is te lezen dat de voorzitter van Quick Boys droomt van het linkerrijtje. Hij is niet de enige met dromen. Bij diverse clubs worden verwachtingen uitgesproken als ‘zo lang mogelijk meedoen om het kampioenschap’, ‘we zijn sterker dan vorig seizoen’, ‘we hebben een heel sterke selectie’. Nog voordat de aftrap is geweest worden verwachtingen uitgesproken. Als je aan het eind van een seizoen terugkijkt naar die vooraf uitgesproken verwachtingen, dan blijkt het zeer regelmatig anders gelopen te zijn dan verwacht.

  Noordwijk trainer Kees Zethof is nooit zo gecharmeerd van dit soort uitspraken. Liever gaat hij aan de slag, probeert elke week het publiek te vermaken en een goede wedstrijd neer te zetten, om dan uiteindelijk te zien waar we uitgekomen zijn. En dat is vaak het beste. Niet zelden leiden niet waargemaakte (of waar te maken) verwachtingen tot teleurstellingen, intern gedoe, of zelfs het wegsturen van een trainer.

  Vast staat in ieder geval dat het spelen in de Tweede Divisie voor zowel Noordwijk als Quick Boys iets is om naar uit te kijken. Mooie tegenstanders, een hernieuwde kennismaking met de Bollenstreekderby’s, meer media-aandacht, hopelijk meer publiek langs de lijn. Hoe de verhoudingen liggen tussen de verschillende clubs wat sterkte betreft, zullen we in de loop van het seizoen gaan merken.

  Quick Boys en Noordwijk kennen elkaar nog van vorig seizoen. Noordwijk wist tweemaal niet te winnen van de Katwijkers, om uiteindelijk wel met acht punten voorsprong te eindigen. Hopelijk wordt het zaterdag een leuke, spannende wedstrijd in een sportieve sfeer. Let op het aanvangstijdstip van 15.30 uur, dit vanwege de live televisie-uitzending op FOX Sports.

  Leo Kruithof