• Voorbeschouwing vv Noordwijk - Excelsior Maassluis

 • Noordwijk – Excelsior M  zaterdag 9 september 2023

  Deze zaterdag ontvangt Noordwijk Excelsior uit Maassluis. Het aantal competitiewedstrijden dat Noordwijk tegen de Maassluizers speelde vanaf de invoering van de 1e Klasse in het seizoen 1970-1971 is na Noordwijkse wedstrijden tegen vier Bollenstreekverenigingen (Quick Boys, Rijnsburgse Boys, Katwijk en FC Lisse) het hoogst, 50 in totaal. En ook voor de invoering van de 1e Klasse troffen beide ploegen elkaar regelmatig, voor de eerste keer in 1949 in de ZaterdagMiddagCompetitie. Tellen we daarbij de twee beslissingswedstrijden die beide ploegen in de clubgeschiedenis tegen elkaar speelden (om degradatie) en diverse bekerwedstrijden, dan komen we op een flink aantal ontmoetingen.

  Beperken we ons tot de resultaten van de wedstrijden vanaf 1970 dan zijn de statistieken overduidelijk in het voordeel van Excelsior. Noordwijk won 15 keer, Excelsior 23. De statistieken van de wedstrijden aan de Duinwetering zijn ook in het voordeel van de Tricolores. Een traditioneel lastige tegenstander dus voor Noordwijk.

  Afgelopen zaterdag behaalde Excelsior haar eerste overwinning, 5-3 (met vijf verschillende doelpuntenmakers) tegen Jong Almere City FC, na een eerder 1-0 verlies tegen HHC Hardenberg en een 1-1 gelijkspel tegen FC Lisse. Noordwijk behaalde nog geen overwinning, kwam wel drie keer op voorsprong tegen sterke tegenstanders. In alle drie de wedstrijden wisten onze jongens de voorsprong echter niet over de streep te trekken. Het zou mooi zijn als dat deze keer wel gaat lukken, maar het is wel zeker dat de Tricolores daar niet zonder slag of stoot aan mee gaan werken.

  Een mooie wedstrijd gewenst.

  Leo Kruithof