• Walking Football

 • Walking Football: ‘Het brengt zoveel’

  Dinsdagavond snel even het weer bekijken op de Weeronline App. Gaat het voetballen morgen wel door? Eigenlijk tegen beter weten in, want in de vele jaren van het bestaan van de activiteit voor ouderen bij vv Noordwijk is het pas tweemaal afgelast. Sneeuwval en een storm waren hier debet aan. Bewegen is goed voor ouderen en je moet het zo lang mogelijk proberen vol te houden, lees je vaak en zie je in programma’s op tv. Maar hoe pak je dat aan? Dagelijks een wandeling of een stuk fietsen zorgt al voor veel positiviteit. Maar nog leuker is eenmaal per week een richtpunt te hebben.

  Walking Football bij vv Noordwijk: een groep enthousiaste mannen en vrouw die iedere woensdagochtend vanaf 10.00 uur op veld 2 van Sportpark Duinwetering actief zijn. Vanaf 9.30 uur is er inloop in het Sportcafé met een kopje koffie of thee en soms met een heerlijke koek. Leeftijd speelt geen rol want iedereen is welkom en kan meedoen of je nu 60 bent of 81, zoals de oudste deelnemer Pieter.

  De kleedkamer wordt opgezocht en daarna het veld betreden. Doeltjes en pionnen worden neergezet en na een korte warming-up worden de teams ingedeeld. De ‘wedstrijd’ begint voor iedereen op eigen niveau en tempo. Dat maakt het zo mooi. De laagdrempeligheid!! Ooit gevoetbald of helemaal niet, het is geen probleem. Iedereen is actief op zijn of haar manier. Bij de meesten doet de mond het ook nog goed, want de voetbaltermen vliegen door de lucht. Wanneer je niet beter zou weten: Champions League niveau. Maar gelukkig is de zelfspot groot.

  Na een klein uurtje is het klaar en wordt er nog wat nagesproken en het veld opgeruimd en wacht de kleedkamer. Douchen kan, maar hoeft niet. Lekker bij gebabbeld en gesport gaat de groep voldaan naar huis. Tot volgende week!

  Jan (69): ‘Wat mij de eerste keer te wachten stond, daar had ik geen idee van. Jaren terug ben ik met lichte kriebels in de buik naar het sportpark gegaan. Kan ik dit wel? Is het iets voor mij? Nu moet ik erom lachen. Zo fijn om mee te doen en bij deze groep te horen. Begin van de week kijk ik er al weer naar uit. De woensdagochtend: een echte aanrader!’

  Interesse om mee te doen en te kijken of de activiteit bij je past?
  Iedere woensdagochtend vanaf 10.00 uur van harte welkom. Op het zelfde tijdstip is er nog een andere laagdrempelige beweegactiviteit voor senioren o.l.v. een buurtsportcoach: BEWEEGFIJN, met een gevarieerd sportaanbod.

  Informatie bij Leo Kruithof: l.kruithof@kpnplanet.nl, tel 06-45891281.